Kontakt os

Kontakt os og hør mere om vores ydelser

Udfyld formularen og vi vender tilbage snarest.

  Synkebesvær – forebyg dødsfald

  Vi afholder løbende kurser internt på plejehjem, hjemmeplejen, bosteder og efterskoler. Steder hvor der gives m

  Cirka 3 ud af 4 plejehjemsbeboere og ældre plejekrævende borgere har en grad af synkeproblemer. Nogle ganske svære synkeproblemer.

  Synkeproblemer står bag mange dødsfald og ikke mindst ”stille-aspiration” bliver ofte overset hos afkræftede ældre. Tilbagevendende lungebetændelser er meget tit tegn på netop oversete synkeproblemer. Symptomerne på synkeproblemer er mange og ofte uventede. Derfor overses synkeproblemer også ofte i hverdagen. Både af borgeren, pårørende og professionelle. Ikke mindst fordi de tit kommer snigende.

  Det gør det ikke lettere, at meget kærlighed pakkes ind i mad. Så skal vi vise vores ældre forældre, at vi holder af dem, så serverer vi flæskesteg med sprøde svær. Hvilket er nærmest umuligt at synke for en person med synkebesvær.

  Vi tilbyder undervisning i synkebesvær. Undervisningen afstemmes efter målgruppen, og denne kan være plejepersonale, borgeren/pårørende.

  På kurset lærer tilhørerne om synkebesvær – årsager, behandling og ikke mindst den vigtige forebyggelse ifht aspiration. Helt lavpraktisk tages der også fat på serveringer og små ændringer i hverdagen, som i langt større grad tilgodeser de mange beboere med synkeproblemer.
  Underviser er den erfarne og dygtige underviser og læge Vibeke Manniche. Vibeke har mange års erfaringer i emnet og undervist meget plejepersonale. Hun har også skrevet den populære pjece ”Synkebesvær”. Se den her.

  Er du interesseret i at høre mere om vores kursus synkebesvær?
  Send os en e-mail på kontakt@pplplus.dk eller ring på tlf: 78 70 46 48.

  Del